AYDIN / NAZİLLİ - Nazilli Fen Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz, 1957 yılında Eğitim Öğretim faaliyetlerine başlayan Nazilli Lisesinin 19 bin metre kare olan alanının yarısı Nazilli Fen Lisesine ayrılmıştır. Okulumuz 2011 – 2012 Eğitim Öğretim yılında dört şubede toplam 104 öğrenci ile faaliyete geçmiştir. 2014 – 2015 eğitim – öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.

Okulumuz bahçesi içerisinde Nazilli Belediyesi tarafından yaptırılan 112 öğrenci kapasiteli, dört katlı pansiyonumuz vardır. Okulun bahçesi yeniden düzenlenmiş olup öğrencilerimizin oyun oynayabileceği alanların oluşması sağlanmıştır. A blok tadilata alınmış ve tadilatı tamamlanarak yeni bir bina görüntüsüne kavuşmuştur. Eğitim öğretim A blokta devam etmektedir. B blok alt katta bir adet resim atölyesi, spor odası, revir ve üç adet sınıf; üst katta da fitnes salonu, fizik laboratuvarı, kimya-biyoloji laboratuvarı, stem laboratuvarı, cep sineması ve proje çalışmaları için tanzim edilen salon bulunmaktadır. Ayrıca 2014 yılında yapımı tamamlanan iki katlı, alt katında kantin, üst katında konferans salonu binamız kullanıma açılmıştır.

Okulumuz kuruluşundan bu yana eski Nazilli Lisesi Binasının A ve B blok ile 2011´de yapılan Pansiyon binasında hizmet vermektedir.

Yayın: 22.02.2013 - Güncelleme: 14.06.2023 11:40 - Görüntülenme: 18448